198: Kako do zelenega kredita? (Nataša Zemljič Pangerc)

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 198. epizodi podcasta gostim Natašo Zemljič Pangerc, vodjo skupine v Primorsko – Goriški regiji v Poslovanju z malimi in srednjimi podjetji v NLB Skupina. Nataša je bila že gostja 149. epizode tega podcasta. Takrat sva govorili o kreditih in drugih virih financiranja za podjetja. V tokratni epizodi govoriva o izjemno aktualni temi – zelenem financiranju za fizične in pravne osebe. V pogovoru govoriva o možnostih, ki jih imamo na področju zelenih kreditov, kaj nam omogočajo, komu so namenjeni, kaj običajno vključujejo ter kakšne ugodnosti oziroma prednosti nam ponujajo.

Govoriva tudi o izzivih in trendih, osnovnih kriterijih za pridobivanje zelenega kredita in na različnih primerih prikaževa, kako in za kaj različna podjetja razmišljajo, ko se lotevajo zelenega preboja.

Ta epizoda je odlična za podjetnice in podjetnike, tiste, ki iščete priložnosti za svoj zeleni preboj. 

NLB Zeleni krediti za podjetja - Investirajte v zeleno prihodnost

V NLB se zavedajo, da moramo vsi pri prehodu v trajnostno poslovanje premagati številne izzive. A če želimo investirati v energetsko učinkovitost in okolju prijazne rešitve, so NLB Zeleni krediti z nižjo obrestno mero v primerjavi z redno ponudbo banke natanko to, kar potrebujemo.

Z njimi bomo hitreje in lažje izpeljali investicije v proizvodnjo energije iz obnovljivih virov, povečali energetsko učinkovitost ali trajnostno mobilnost, postali del krožnega gospodarstva ter prispevali k trajnostnim ciljem. Investirajmo v zeleno prihodnost po ugodni zeleni obrestni meri.

Za več informacij o zelenem financiranju, ki jih NLB ponuja fizičnim in pravnim osebam, skočite na spletno stran, kjer najdete tudi kontakt svetovalca za pridobitev individualne ponudbe zase ali za vaše podjetje.


 V epizodi sva omenili: 

- NLB Poslovne pakete lahko preveriš in primerjaš tukaj;

- 149. epizodo podcasta, v kateri sva z Natašo govorili o možnostih iskanja dodatnih virov financiranja za tvoje podjetje. Epizodo lahko poslušaš tukaj,

- 194. epizodo, v kateri sem z gostoma Zvezdano Lubej iz Kadrovske asistence in Janom Jazbecem iz podjetja Corwin govorila o prihodnosti dela in vplivu delovega prostora na našo učinkovitost in počutje na delovnem mestu. Pogovor lahko poslušaš tukaj;

- omenili sva tudi NLB projekt Okvir pomoči, ki se pripravlja na svojo novo izdajo. Prihodnja edicija, ki se bo začela kmalu, bo osredotočena na družbeni vidik trajnostnega poslovanja. Vse o projektu Okvir pomoči najdeš tukaj. Vabim pa te, da spremljaš NLB tudi na družbenih omrežjih in si zagotoviš hitro informaicjo, ko bo projekt Okvir pomoči na voljo in bodo odprte tudi prijave.

- o trajnostni zavezi, ki jo je NLB Skupina podpisala, njihovi filozofiji in vodenju, ki je usklajeno s standardi ESG, lahko prebereš tukaj.

- v epizodi sem omenila tudi spletno aplikacijo PSLifestyle, prek katere lahko izračunaš, kakšen vpliv na okolje ima tvoj življenjski stil in kako ga lahko izboljšaš. Aplikacijo najdeš tukaj.

198. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju in s podporo NLB, d. d., in sodi v niz epizod, v katerih bomo odgovarjali na najpogostejša vprašanja podjetnic in podjetnikov, ki se dotikajo poslovanja, vodenja in upravljanja poslovnih financ.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj