210: Ladeja Godina Košir (Circular Change)- Izzivi in priložnosti: kako premikati meje trajnosti in krožnega gospodarstva

 

 

V 210. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim ustanoviteljico in direktorico Inštituta za krožno gospodarstvo - Circular change, mag. Ladejo Godino Košir.

Inštitut s svojim delom sodeluje pri oblikovanju edinstvenih rešitev za kožni prehod z različnimi vladami in organizacijami po svetu, z majhnimi in večjimi podjetji, poseben poudarek pa namenja izobraževanju in osveščanju posameznikov in posameznic pri iskanju načinov za bolj trajnosten življenjski slog. Tako so v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana lansko leto v Slovenijo prinesli skandinavski projekt PSLifestyle, ki uporabnikom omogoča, da si izračunamo svoj ogljični odtis in na podlagi rezultatov dobimo 100 uporabnih nasvetov, kako v svoj vsakdan vpeljati bolj trajnosti življensjki slog. 

V epizodi govoriva o izzivih, kako nam gre kot družbi na področju trajnostnega razvoja, o pomenu volitev, osveščanja in izobraževanja.

V epizodi sva omenili:

- 176. epizodo podcasta, v kateri sem gostila Matejo Dermastio iz podjetja Anteja ECG. Epizodo lahko poslušate tukaj;

- 203. epizodo, v kateri je bil gost Martin Rojnik, ustanovitelj in direktor podjetja Grashka. Pogovor najdete tukaj;

Ladejino delo lahko spremljate prek spletne strani in LinkedIna.

Svoj ogljični odtis si lahko izračunate na PSLifstyle platformi, kjer boste ob rezultatih prejeli tudi 100 nasvetov za bolj trajnostni življensjki slog.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj