DRUGI DEL ODGOVOROV V RUBRIKI #VPRAŠAJKARKOLI

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 37. epizodi podcasta Lovim ravnotežje odgovarjam na drugi del vprašanj, ki sem jih prejela od mojih sledilk na Instagramu. Vprašanja se dotikajo podjetništva, osebne rasti, odnosa do sebe, do denarja in joge.

Svojo samodisciplino lovim skozi jutranjo rutino in skozi spoznanja, do katerih sem prišla, ko sem pripravljala niz šestih epizod na temo produktivnosti.

Pri tem vedno velja načelom, da je v življenju nujno potrebno poiskati svoj zakaj. Če se želiš podati na pot, ti lahko pride prav delovni zvezek “Kako najdeš svoj zakaj?” z vajami, ki te bodo vodile do enega ključnih spoznanj, ki vplivajo na prav vse stvari v tvojem življenju. Mimogrede, če še nisi prijavljena na e-novičke, se prijavi na koncu tega zapisa in ujemi kodo za popust pri nakupu delovnega zvezka.

O mojem spreminjanju odnosa do denarja sem pisala v tem zapisu, svetujem pa ti, da si kupiš knjigo Creating money.

Kako v življenje vpeljati čarobno besedo NE, lahko prebereš tukaj ali pa poslušaš celo epizodo na to temo.

Do samosprejemanja prideš tudi skozi premagovanje omejitvenih prepričanj, ki jih imamo vsi. Omejitvena prepričanja domneve o realnosti, ki izhajajo iz tvojega dojemanja življenja, in jih običajno nosiš s seboj iz zgodnjega otroštva. Ta prepričanja, ki dejansko niso resnična in ne odražajo realnosti, ti prepogosto preprečujejo, da bi v življenju na poslovnem in zasebnem področju dosegla potencial, ki ga imaš v sebi.

Omejitvena prepričanja stojijo na tvoji poti kot ovire. So tam, ko razmišljaš, kaj lahko dosežeš, in ti preprečujejo, da zaživiš svoje najsrečnejše in najbolj izpopolnjeno življenje. So tvoja samosabotaža, ki ti ne dovoli, da se v tvojem življenju zgodijo stvari, ki si jih globoko v sebi želiš.

Zadnja leta se tudi sama veliko ukvarjam s svojimi omejitvenimi prepričanji in spoznanja, do katerih sem prišla pri njihovem odkrivanju in premagovanju, so eno lepših daril, ki sem si jih podarila. O tem sem že govorila v 30. epizodi podcasta Lovim ravnotežje, ki jo lahko poslušaš tukaj.

Če se želiš lotiti svojih omejitveni prepričanj, lahko v spletni trgovini kupiš delovni zvezek, ki vključuje sklop premišljeno sestavljenih vaj. Vključuje tudi pregled najpogostejših omejitvenih prepričanj o denarju, odnosih, delu in samopodobi. Delovni zvezek lahko kupiš tukaj (ne pozani na kodo s popustom, ki jo dobiš ob prijavi na e-novičke, spodaj na koncu zapisa).

 

Če te zanima brezplačna poletna  joga v Ljubljani, spremljaj dogodke na Facebooku in se mi pridruži. Letos dogodke organiziram skupaj z Mestno občino Ljubljana, ljubljanska Špica pa je res krasna.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

 

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj