MOJI NAJ TRENUTKI V 2019, PA TVOJI?

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 4. epizodi podcasta Lovim ravnotežje te peljem skozi mojih 8 naj trenutkov v letu 2019. Pomembno je, da se pred koncem leta ozreva nazaj in narediva inventuro letošnjega leta. Potem mu bova lažje pomahali v slovo in skočili v novo, ne le leto, ampak novo desetletje.

Podpornik četrte epizode podcasta je Muškatna penina iz vinske kleti Puklavec Family Wines. Na tej povezavi te čaka njihova krasna nagradna igra in vse potrebne informacije, kako lahko v njej sodeluješ tudi ti.

 

V četrti epizodi sem naštela mojih 8 naj trenutkov v letu 2019. Če sem iskrena, bi o letu 2019 lahko posnela še vsaj 10 takih epizod. To leto je bilo res eno najlepših, najbolj uspešnih in … predvsem je bilo moje leto.

V uvodu četrte epizode sem omenila, da sem gostovala tudi na krasnem Cosmo podcastu, v katerem me je gostila Anamarija. Na tej povezavi lahko prebereš tudi kratek zapis, ki ga je ob tem pripravila revija Cosmopolitan.

Na prvo mesto sem postavila vrnitev v London. Po 10 letih in pol sem našla pogum in se vrnila v mesto, v katerem sem živela pol leta. V epizodi sem ti omenila, da sem pripravila tudi Vodič po Londonu in najlepši londonski tržnici Borough Market. Če skočiš na moj Instagram, pa lahko med IGTV najdeš tudi video, kako sem po skoraj 11 letih zakorakala v mojo Bermondsey Street, kjer sem včasih živela.

Pod četrto točko sem uvrstila prvomajski skok na otok Mljet, ki me je navdušil s svojo naravo. Na tej povezavi te že čaka tudi vodič po tem krasnem dalmatinskem otoku.

 

V leto 2019 sem vstopila z odločitvijo, da bom imela frej petke. In prav prvega v iztekajočem se letu sem preživela v enem od meni najdražjih mest, v Benetkah. V Benetke se vračam vsaj enkrat na leto, večino pa gre za enodnevne obiske. Če te zanima, kako najbolj optimalno izkoristiti dan za skok v Benetke, si preberi ta vodič. Sveže novice za beneški Biennale, ki ga absolutno moraš enkrat obiskati, če ga še nisi, dobiš tukaj.

Pod točko 6 sem govorila o mojih jutrih in moji počasni jutranji rutini. Celovito jutranjo rutino dobiš, če se prijaviš na moje e-novičke. Če si že prijavljena, preveri svoj e-nabiralnik. V novembrskih novičkah te čaka fina pdf knjižica.

V novem zapisu Mojih naj 5 trnutkov v letu 2019 te čaka še nekaj dodatnih razmišljanj o letu, ki ga bova čez slabe tre tedne pustili med spomini. Kmalu potrkava na vrata novega desetletja, ki že komaj čaka, da vstopiva vanj. In veš, kaj je pri vsem najlepše? Leto 2020 ima še en dan več za doseganje tvojih želja, ciljev in namer. Fino, kajne?

 

Na zdravje, 2019, in komaj te čakam, 2020!

Leto 2019 je bilo zame eno od najlepših in prav je, da se od njega poslovim na moj najljubši način. S kozarcem nepogrešljive Muškatne penine iz Jeruzalema Ormož, v katerem se igrivi in nežni mehurčki prepletajo z značilno muškatno cvetlico in harmonijo okusov, po kateri slovi penina, odeta v rožnato barvo.

Muškatna penina je penina, s katero nazdravljam vsem zmagam, krasnim trenutkom in praznovanjem. Pa tudi tista, s katero nazdravljam zgolj ob navadnih dneh, ki si zaslužijo kanček ekstravagantnosti. Najraje jo ponudim kot aperitiv ob večerih, ko v svojem domu gostim prijateljice ali imam družinski večer. Muškatna penina je kot tisti topel objem ali spomin na utrinek iz otroštva, ki ti vedno pripelje nasmeh na obraz.

Do vinarjev gojim posebno obliko spoštovanja. Zadnjih dvajset let se tako ali drugače srečujem z njimi, spoznavam njihove zgodbe, življenja in ljubezen do zemlje, ki s predano skrbjo njihovih izkušenih rok rodi žlahtno grozdje. Vinsko klet Puklavec Family Wines, v kateri spretne roke enologov bdijo tudi nad linijo penin Jeruzalem Ormož, iz prve vrste spremljam že dobra štiri leta. V tem času smo skupaj stkali neštete zgodbe, prepletli prijateljske vezi in nazdravili številnim zmagam. Vedno tudi v družbi moje najljubše Muškatne penine. Ravno prav krasne za posebna nazdravljanja in, po domače, za tista, ki se zgodijo “kar tako”.

Ob letošnjem nazdravljanju ne pozabi na misel: Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju! Ko nazdravljaš, izbiraj prave trenutke, prave ljudi in pravo izbiro penine ali vina. Naj bo tudi tvoj zaključek leta krasen in nepozabljiv.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog ali vprašanje pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Hvala vnaprej, se slišiva!

Četrta epizoda podcasta Lovim ravnotežje je podprla vinska klet Puklavec Family Wines in je nastala ob kozarcu rožnate Muškatne penine iz linije Jeruzalem Ormož.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj