AJDA ROTAR URANKAR – OBLIKOVALKA, PODJETNICA, PODKASTERKA, VPLIVNICA, MAMA IN ŽENA O TEM, KAKO V ŽIVLJENJU LOVI SVOJE RAVNOTEŽJE

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 46. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim oblikovalko, podjetnico, kolegico podkasterko, vplivnico, mamo in ženo gosta iz #44 epizode – Ajdo Rotar Urankar. Ajda je oblikovalka, ki je že kot mlada deklica sanjala o tem, da bi oblikovala avtomobile. Danes kot vodja produktnih oblikovalcev dela v mednarodnem podjetju Celtra, vodi navdihujoče podjetje Minimellows in urednikuje čisto sveži podcast v slovenskem podcast vesolju – Na svoji strani, v katerem vse nas prek krasnih pogovorov spodbuja k branju knjig. Ajda je tudi mamica dvema sinčkoma in žena gosta iz #44 epizode –  Davida Urankarja. Z Ajdo imava poleg številnih stvari, ki sva jih omenili v tej epizodi, skupno tudi nominacijo prestižnih nagrad Elle Style Awards v kategoriji za vplivnica z vizijo. Nagrade podeljuje slovensko uredništvo najbolj brane svetovne revije, aktualno številko, v kateri te bova z Ajdo pozdravili z ene od strani, pa lahko ujameš na vseh običajnih prodajnih mestih.

 

Ajda je poleti 2020 gostovala v podcastu Reneseansa, kjer je več govorila o svojem delu oblikovalke. Pogovor lahko poslušaš tukaj.

Ajdo lahko ujameš na kar nekaj kanalih:

podcast Na svoji strani

Minimellows (ninice in ostali vrhunski izdelki izpod rok slovenskih šivilj)

Instagram

V epizodi sva omenili tudi Davidom podcast Avtomat. V eni od epizod Avtomata sem bila gostja tudi jaz. Epizodo lahko poslušaš tukaj.

Ajda je v pogovoru izpostavila še:

Knjiga: Normalni ljudje, Sally Rooney

Knjiga: Popolna omama, Norman OhlerPodcast: Dvokorak

Serija The bridge

Podcast: ReneseansaInBed, Avtomat in Elle Slovenija.

V podcastu InBed sem poleti 2020 gostovala tudi jaz, epizodo in fin pogovor s Klaro lahko slišiš tukaj.

Prav v tem tednu, ko izdajam epizodo z Ajdo, pa sem gostovala tudi na Elle Slovenija podcastu, pri Meti Kač. Najin pogovor o podjetništvu in vsem drugem, kar sodi zraven, lahko slišiš tukaj.

Naslovno fotografijo je posnela Urška Klajder iz @urskine.prispodobe, družinsko fotografijo družine Rotar Urankar pa ujameš na instagramu pri Davidu.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj