ŠPELA MIHELIN – PRAVNICA, KI BDI NAD PODPORO ŽENSKAM, KI SO ŽRTVE NASILJA IN TISTIM, KI IZBIRAJO “MOŠKE” POKLICE

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 62. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Špelo Mihelin, pravnico iz odvetniške družbe Lemur legal in žensko, ki v svoj vsakdan aktivno vpleta pomoč ženskam, ki so žrtve nasilja in tistim, ki si izbirajo pot v okoljih, ki še vedno veljajo za moške. Slednjim se posveča s svojo sodelavko Tejo, s katero v sklopu novo ustanovljenega Zavoda Viden pomagata ženske seznanjati z najbolj aktualnimi stereotipno »moškimi« znanji in jim skozi svoje delovanje predstaviti uspešne posameznice s teh področjih.

Špelo sem spoznala poleti, ko sem v sklopu kampanje NLB #OkvirPomoči na tem podcastu gostila njenega direktorja in ustanovitelja družbe Lemur Legal Petra Merca, spoznaš ga lahko v 34. epizodi. Pravna pisarna Lemur legal je specializirana za startupe in spletne trgovine, posebno pravno podporo pa namenjajajo tudi razvijalcem videoiger in spletnim vplivnežem, ki prek svojih omrežij gradijo osebne znamke. Tudi sama sem v pisarni Lemur legal, ki ima ravno pravšnje ravnotežje med resnostjo in igrivostjo (to boš opazila tako, ko skočiš na njihovo spletno stran) našla pravnega zaveznika, ki mi pomaga pri vseh dokumentih za moje spletno poslovanje in sodelovanje s podjetji na področju ustvarjanja vsebin.

Pravno pisarno Lemur legal lahko najdeš na spletni strani, InstagramuLinkedInu in Facebooku.

V epizodi sva omenila tudi Zavod Viden, ki pomaga ženske seznanjati z najbolj aktualnimi stereotipno »moškimi« znanji in jim skozi svoje delovanje predstaviti uspešne posameznice s teh področjih. Njegovo delovanje lahko spremljaš tukaj.

Špela je omenila knjigo Lean in avtorice Sheryl Sandberg, ki jo lahko kupiš tukaj.

Omenila je še film Molly’s Game.

Špela je omenila podcast InBed, ki ga urednikuje Klara Leben in ga lahko poslušaš tukajKlaro sem gostila v 51, epizodi tega podcasta, ki jo lahko poslušaš tukaj.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj