Produktivnost – kako ujeti ritem, delo opraviti hitreje in imeti čas zase

V 101. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim mojo sestrico Majo, ki se vrača na podcast. Tokrat govoriva o produktivnosti. Beseda »produktivnost« je v zadnjih letih pri nas slišana že neštetokrat. Težava, s katero se ne ukvarjamo, pa je, da pojma »produktivnost« ne razumemo najbolje. Produktivnost namreč ne pomeni, da cele dneve garamo in se zvečer le še zvrnemo v posteljo, izčrpani in onemogli ter obupani nad kupom dela, ki nas čaka naslednji dan. Ravno nasprotno, produktivnost ali učinkovitost je pojem, ki označuje dobro upravljanje s časom. Upravljanje, s pomočjo katerega poskrbimo, da je naše delo opravljeno hitreje. Še več, s produktivnostjo lahko dosežemo, da v krajšem času opravimo več, hkrati pa poskrbimo za nujen počitek in za to, da smo ob koncu delovnika sposobni uživati svoj prosti čas in se v posteljo uleči zadovoljni in ne utrujeni.

V tej epizodi boš slišal_a, kako je moja sestrica, ki je samozaposlena in samohranilka, skozi zadnjih nekaj mesecev odkrivala tehnike in orodja za dvig produktivnosti, kakšna spoznanja je ob tem odkrila, kje je našla največji izziv ter kako potem po novem njen vsakdan in kaj dela v času, ki ji sedaj ostaja na voljo.

102. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.
Z Majo sva apremljali njeno pot iskanja najbolj optimalnega načina upravljanja časa in svoja opažanja beležili v nov vodič in delovni zvezek “Produktivnost, delaj pametneje”.

Nov vodič, ki ga lahko TUKAJ do konca 31. 10. 2021 ujemeš z vključenim 20% popustom, vključuje sistem vaj in orodij, s katerimi v svoj vsakdan lažje vpeljuješ učinkovitost oziroma produktivnost. Produktivnost ne pomeni, da delamo več, temveč, da enak obseg dela opravimo hitreje, preostanek časa pa porazporedimo na stvari in ljudi, ki jih imamo radi ter za počitek. S postavitvijo sistema, ki ti pomaga upravljati tvoj čas, boš lažje upravljal_a z mejo med delom in prostim časom, vlogami, ki jih igraš v svojem življenju in s tem lažje lovil_a svoje življenjsko ravnotežje.

Vodič in delovni zvezek vključuje načine organizacije časa, upravljanja s koledarjem, nalogami in opravki, urejanjem in shranjevanjem fizičnih in digitalnih dokumentov ter upravljanje z e-pošto in e-nabiralnikom.

Vodič vključuje številne tehnike in orodja, ki so ti pri tem lahko v pomoč.

Sladko in slastno v novo jutro

Eden od najboljših načinov upravljanja s produktivnostjo je tudi jutranja rutina, ki deluje zate. In ključni del jutranje rutine je tudi dober zajtrk, ki poboža dušo in telo. Zadnjih nekaj tednov sem svoje sicer slane zajtrke, zamenjala s sladkimi, razlog pa se skriva v novih domačih granolah iz Malince. Prihajata v dveh okusih, sadnem (seveda malinastem) in (mojim najljubšim) čokoladnim okusom. Malincine granole so veganske, vsebujejo visoko vsebnost prehranskih vlaknin, so brez barvil in umetnih arom in ro ročno narejene v Sloveniji.

Mimogrede, Malincino granolo lahko dodaš tudi v sladice ali pa jo dodaš v svoje, doma pripravljene žitne ploščice. Malincina granola je rahlo sladkana z agavinim sirupom in ima zato nižjo vsebnost sladkorja.

Malincine novi domači granoli dobiš TUKAJ. Ob zaključku nakupa uporabi kodo RAVNOTEZJE10 za 10% popust na svoj nakup.

102. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Ciril Komotar - o uspehih, porazih, življenju in avtomobilih

NEXT

Nadomestimo že ta »busy« s produktivnostjo

LEAVE A COMMENT

0