Produktivnost 101 – Upravljanje z nalogami

V petindvajseti epizodi podcasta Lovim ravnotežje nadaljujeva s temo produktivnosti. V tej epizodi bova pogledali v sistem upravljanja z nalogami. Če nisi poslušala prejšnje, 24. epizode, v kateri sva postavili okvir organizacije časa in produktivnosti, ti svetujem, da poslušaš najprej tisto epizodo, nato pa se vrneš nazaj.

Digitalna orodja, ki ti lahko pomagajo upravljati z nalogami:

Asana

Notion

Trello

Slack

Todoist

Kadarkoli mi lahko svoj predlog ali vprašanje pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Kako ujameš boljšo organiziranost in produktivnost?

NEXT

Produktivnost 101 - Organizacija koledarja in zapiski

LEAVE A COMMENT

0