Maruša Kerec – novinarka, voditeljica in urednica oddaje Odbita do bita na VAL 202 o svoji poti in pomenu medijev v času, ki ga živimo

V 78. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Marušo Kerec – novinarko in voditeljico na VAL 202 – najbolj poslušanem radijskem programu v Sloveniji – ter urednico in voditeljico oddaje Odbita do bita. Odbita do bita, ki jo lahko poslušaš tudi v obliki podcasta, je pred mesecem praznovala častitljivih deset let, se loteva sodobnih tehnologij, ki jih kritično umešča v prostor in čas. Prav tehnologija in novi mediji sta temi, ki sta Maruši še posebej blizu. V tej epizodi se z Marušo pogovarjava o njeni poti, ki jo je iz domačih prekmurskih gričev vodila na FDV in v medije. Kako zgleda delo na nacionalnem radiu, kakšno odgovornost nosijo novinarji pri pripravi zgodb za svoje občinstvo, kako gleda na trenutno stanje in odnos do novinarjev in medijev ter zakaj se moramo vsi skupaj zavedati, da so močni mediji v interesu vseh nas. To ni bilo nikoli bolj pomembno kot v času, ki ga živimo.

Maruša je v epizodi omenila film News of the World, ki si ga lahko ogledaš na Netflixu, Netflix serijo Lupin in knjige Tadeja Goloba.

Marušo lahko spremljaš prek Instagrama in Twitterja.

Oddaja Odbita do bita je na voljo tudi na vseh podcast aplikacijah in spletni strani VAL 202.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Eno leto življenja v pandemiji - kaj smo se naučili in katera spoznanja moramo odnesti tudi v prihodnost

NEXT

Kako v svoj vsakdan vpeljati skrb zase in 7 mojih najljubših praks

LEAVE A COMMENT

0