170: Grajenje blagovne znamke, poslušanje in razumevanje kupcev, širjenje na tuje trge - Meta Kač

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 170. epizodi podcasta gostim Meto Kač, operativno direktorico podjetja Flower and Spice, strokovnjakinjo za branding, grajenje zgodb, ki temeljijo na poslušanju in razumevanju kupcev.

Meta je že gostovala v 31. epizodi, ko je kot takratna uredniška direktorica medijske hiše predstavljala najboljše načine, kako podjetniško zgodbo predstaviti novinarjem in urednikom, da bo ujela njihovo zanimanje in s tem tudi medijsko objavo. V najinem drugem pogovoru, ki ga lahko slišiš v 80. epizodi tega podcasta, sva govorili o iskanju poguma ob spremembi karierne poti in sledenju svojim vrednotam.

 

V današnji epizodi sva pozornost namenili križanju pogovorov, ki sva jih v preteklosti že imeli. Kako kot podjetje oziroma blagovna znamka bdimo nad razumevanjem trga in naših kupcev, strank ali občinstva, ki ga nagovarjamo, kako pripravljamo vsebine, v katerih se bo naš kupec prepoznal, kako pomembno je dobro vodenje in na kaj je dobro paziti, ko gradimo ekipo.

Del pogovora sva namenili tudi izkušnjam, ki jih je Meta v zadnjih mesecih pridobila ob vstopu znamke Flower and spice na kitajsko tržišče, kako se ta trg razlikuje od našega in na kaj vse so morali paziti, ko so se pripravljali na vstop.

V epizodi sva omenili:

- 94. epizodo podcasta, v kateri sem gostila lastnico in ustanoviteljico podjetja Flower and spice Karmen Novak. Epizodo lahko poslušaš tukaj;

- knjigo Building a stroy brand Donalda Millerja, ki jo lahko kupiš tukaj;

- knjigo Roberta Igerja, A ride of a lifetime, ki jo najdeš tukaj;

- coaching ure Lie Bordon, gostje v 160. in 162. epizode tega podcasta. Lia je tudi moja osebna in podjetniška coachinja, ki mi trenutno veliko pomaga pri usklajevanju mojih temeljev za prihajajoče projekte. Lio lahko spoznaš in se z njo povežeš na njeni spletni strani www.liabordon.si.

 

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj