PRVI DEL ODGOVOROV V NOVI RUBRIKI #VPRAŠAJKARKOLI

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 32. epizodi podcasta Lovim ravnotežje odgovarjam na prvi del vprašanj, ki sem jih prejela od mojih sledilk na Instagramu. Vprašanja se dotikajo podjetništva, osebne rasti in joge.

Nor teden

Ta teden je pri meni resnično na glavo. Čez nekaj dni namreč objavljam spletni trgovino, v kateri boš lahko našla e-knjige na temo, kako svojo podjetniško ali osebno zgodbo predstaviti mediju in novinarju na način, da jo bo želel objaviti (v ta vodič sem spravila 15 let izkušenj, znanja in dela v slovenskem medijskem prostoru, kar je res noro), pa delovna zvezka Kako najdeš svoj zakaj in Kako presežeš omejitvena prepričanja? O omejitvenih prepričanjih sem veliko govorila v 30. epizodi tega podcasta, epizodo pa lahko ujameš tukaj.

Ker imam ta teden resnično ogromno dela in priprav pred objavo spletne trgovine, pa z oblikovanjem e-knjig, sem se odločila, da vas (predvsem moje drage sledilke na instagramu) povabim, da mi pošljete vprašanja. Prišlo jih je ogromno, zato v tej epizodi objavljam odgovore na polovico prejetih vprašanj. Obljubim, da ostale odgovorim v eni od prihajajočih epizod.

V 32. epizodi sem obstoječi listi mojih najljubših podcastov dodala nove, ki so v vmesnem času zasijali v slovenskem in tujem podcast vesolju:

Elle Slovenija podcast, ki ga urednikuje in vodi Meta Kač, moja prva sogovornica v podcastu Lovim ravnotežje. Najin pogovor lahko poslušaš tukaj.

Avtomat, ki ga vodi TV voditelj, maneken in bivši vrhunski športnik David Urankar. V eni od epizod sem bila gostja tudi jaz, poslušaš pa jo lahko tukaj.

Čisto svež je tudi InBed podcast, ki ga vodi Klara Leben. S Klaro se osebno še ne poznava, se pa veliko pogovarjava prek glasovnih sporočil na instagramu. Bravo Klara!

Blazno vesela sem, da lahko končno napovem, da se bomo tudi v letošnjem poletju družili ob brezplačni jogi v centru Ljubljane. Letos še v nekoliko razširjeni obliki in na novi lokaciji. Več ti zaupam kmalu, ko ti javim tudi vse datume druženj.

 

Hvala vsem, ki ste mi s svojimi vprašanji v tem tednu pomagale pripraviti epizodo. Odgovore na preostala vprašanja objavim kmalu, v tej novi in redni rubriki #vprašajkarkoli.

Za konec pa ne morem mimo tega, da bo čez nekaj dni luč sveta ugledala moja spletna trgovina, na kateri delam že od lanskega septembra, ko sem dobila idejo o tem, kaj bi želela s teboj deliti. V načrtu sem imela, da jo objavim, skupaj z vsemi obsežnimi vsebinami v obliki e-knjig, že aprila. A zgodilo se je življenje, pandemija in reševanje podjetja, ki sem ga postavila pred skoraj desetletjem.

V času samoizpolacije sem z Generali zavarovalnico izpeljala nekaj aktivnosti na temo hitrega odzivanja na spremembe zaradi epidemije. Ena od aktivnosti, ki sem jo takrat omenila na webinarju je bila tudi spletna trgovina oziroma odpiranje dodatnih virov prihodkov, ki so za nas, podjetnike, ključnega pomena. Ko so me v Generali zavarovalnici povabili k iniciativi #NajboljšeZavarovanjeJeTvojeRavnanje, sem takoj izbrala izziv, da v manj kot dveh tednih tehnično postavim spletno trgovino in napišem vsebino za prve tri e-knjige.

Danes, nekaj dni pred uradno predstavitvijo trgovine, ti lahko povem, da sem vse že pripravila. Tudi s pomočjo krasnih sledilk, ki so mi na prve teme poslale ogromno vprašanj in tako aktivno soustvarjale vsebino za prve knjige.

Naslednji teden bodo tako na voljo:

  • Celoviti vodič za odnose z mediji, ki bo vključeval vsa znanja o delovanju medijev, grajenju dolgoročnih in zaupanja vrednih odnosov z novinarji, postavljanju učinkovite strategije in pripravi uspešne medijske zgodbe tvojega podjetja, blagovne znamke, izdelka ali storitve;
  • Kako najdeš svoj zakaj? je delovni zvezek, ki te bo skozi vprašanja vodil do odkritja enega od pomembnejših spoznanj – tvojega poslanstva v življenju;
  • Kako presežeš omejitvena prepričanja? še drugi delovni zvezek, ki te bo skozi različne načine vodil do premagovanja strahov in omejitev, ki te zadržujejo pred življenjem, v katerem zaživiš v vsem svoem potencialu.

Generali zavarovalnica je v zadnjih mesecih naredila velik korak v osveščanju, kako s svojim ravnanjem in odločitvami skrbiš za najboljše zavarovanje. Če si podjetnica, pa so zate (in zame) pripravili tudi super konfigurator podjetniških tveganj, s katerim boš hitro prepoznala nevarnosti, ki jim je tvoje podjetje izpostavljeno in tako dobila krasno izhodišče za izbiro pravega zavarovanja, ki te bo varoval pred temi tveganji.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj