Tudi junakinje včasih poiščejo pomoč: Sara Isaković in dr. Andreja Mikuž (ZD Ljubljana)

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST | YOUTUBE

Dobrodošli v posebni seriji epizod podcasta Lovim ravnotežje, v katerih bom gostila zanimive sogovornice in sogovornike, s katerimi bomo govorili o izzivih na področju duševnega zdravja. 

V drugi epizodi serije »Tudi junaki in junakinje včasih poiščejo pomoč,« ki jo v sklopu aktivnosti ob mesecu duševnega zdravja pripravljam z Mestno občino Ljubljana, gostim dve junakinji. Saro Isaković, olimpijsko podprvakinjo v plavanju, diplomirano psihologinjo in predavateljico in dr. Andrejo Mikuž, specialistka klinične psihologije v Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Zdravstvenem domu Ljubljana. 

V današnji epizodi govorimo o izzivih posameznikov in družbe kot celote na področju duševnega zdravja, o upravljanju pričakovanj staršev do otrok, (samo)umirjanju, zakaj potrebujemo dobre in kakovostne javne prostore za igro in preživljanje kakovostnega prostega časa, kako moramo izboljšati odnose med seboj in prepoznavati tudi nestrpnost do otrok v okolju.

Več o kampanji Mestne občine Ljubljana lahko preberete na posebni podstrani, kjer najdete tudi vse povezave in kontaktne informacije za vse, ki iščete pomoč na področju duševnega zdravja. Spletno stran najdete tukaj.

V epizodi sem omenila epizodo podcasta Lovim ravnotežje, v kateri sem opisala svojo pot duševnega zdravja. Epizodo lahko poslušaš tukaj.

Vabim vas, da spremljate tudi moji sogovornici in njuno delo.

Saro lahko spremljate prek spletne strani in Instagrama.

Prvo epizodo iz serije, v kateri sem gostila  Niko Erčulj, ustvarjalko vsebin in vplivnico, ter Nušo Klepec, magistro psihologije, svetovalko in strokovno delavko, ki prihaja iz nevladne organizacije LOGOUT – Centra pomoči pri prekomerni uporabi interneta, lahko poslušate tukaj.

Pogovor smo posneli v prenovljenem Centru Rog v Ljubljani. 

Video: David Lotrič Banovič

Zvok: Luka Božič

Posebna serija podcasta Lovim ravnotežje vključuje tri epizode z naslovom »Tudi junaki in junakinje včasih poiščejo pomoč«. Nastala je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj