192: Od krize do knjige: Moja pot iskanja novega ravnotežja

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 192. epizodi podcasta Lovim ravnotežje sem v solo epizodo ujela, kaj se je dogajalo v zakulisju ustvarjanja podcasta zadnje mesece, kako sem se skregala s svojim ravnotežjem, doživela krizo identitete in našla način, ki mi je pomagal postaviti bolj zdrave okvirje za svoje življenje.

V epizodi sem razkrila tudi velik projekt - knjigo Lovim svoje ravnotežje, ki sem jo pisala zadnje mesece in mi je bila v veliko pomoč pri iskanju sebe v vsej zmedi zadnjih mesecev. 

Pogumno sem se podala na samozaložniško pot, knjiga pa bo od 17. 11. 2023 na voljo (ekskluzivno) na moji spletni strani.

Vabim te, da se tukaj prijaviš na moje e-novičke, prek katerih boš med prvimi obveščen_a, ko bo knjiga na voljo v predprodaji.

V zadnjem delu sem odgovorila tudi na številna vprašanja občinstva o izzivih iskanja življenjskega ravnotežja.

V epizodi sem omenila tudi:

- 183. epizodo, v kateri govorim o spremembah, ki sem jih v zadnjem letu vpeljala na področju mojega odnosa do denarja. Epizodo lahko poslušaš tukaj;

- 170. epizodo, v kateri sem gostila mojo prijateljico Meto Kač. V epizodi z Meto govoriva o grajenju blagovnih znamk, širjenju na tuje trge, razumevanju in poslušanju kupcev. V epizodi sem povedala, kako si ne predstavljam imeti fizičnih izdelkov in me Meta vodi skozi strahove in sindrom vsiljivca. Epizodo lahko poslušaš tukaj;

- 102. epizodo, v kateri z mojo sestrico Majo, ki se samohranilka in samozaposlena, govoriva o učinkovitejšem upravljanju časa. Epizodo lahko poslušaš tukaj;

- z Majo sva posneli še nekaj pogovorov, ki jih najdeš v 87. epizodi135. epizodi in 167. epizodi;

- 153. epizoda, v kateri sem gostila dr. Renato Salecl, lahko poslušaš tukaj;

- omenila sem kolumno Mihe Mazzinija o slovenski pridnosti. Prebereš jo lahko tukaj;

- omenila sem kampanjo o pomenu iskrenih pogovorov o duševnem zdravju "Tudi junaki in junakinje včasih pošičejo pomoč", ki sem jo pripravila z Mestno občino Ljubljana. Infomracije, kam se lahko obrneš na pomoč, najdeš zbrane na tej povezavi;

- v 49. epizodi tega podcasta sem govorila o moji poti in izzivih na področju duševnega zdravja. Epizodo lahko poslušaš tukaj;

- omenila sem tudi Instagram profil, ki ga vodi Lana Mazzini Ambrož @tvojavas, kjer se gradi lepa in podpirujoča skupnost mamic (in očetov), ki začenjajo svojo stareševsko pot. Profil najdeš tukaj.

Podpornik današnje epizode je Cankarjev dom, največja kulturna in kongresna ustanova pri nas, ki jo vsako leto obišče pol milijona ljubiteljev umetnosti, udeležencev kongresnih prireditev in privržencev družabnih srečevanj.

Kaj se zgodi, ko se starodavna filozofija sreča s sodobno ulično kulturo?

Odgovor na vprašanje razkriva Re:inkarnacija -glasbeni in vizualni plesni spektakel, ki bo na velikem odru Gallusove dvorane zaživel v ponedeljek, 23. oktobra 2023.

Re:inkarnacija je veličastna plesna produkcija, ki nas bo popeljala v srce nigerijske kulture, kjer se ritmi največjega nigerijskega mesta Lagos prepletajo z globokimi modrostmi jorubske filozofije.

Ta izjemen plesni spektakel iz Nigerije pod vodstvom mednarodno priznanega koreografa Qudusa Onikekuja je prepojen s prvinami afrofunka, breakdancea in hiphopa, spremljajo pa ga glasbeniki, ki glasbo odigrajo v živo.
Z njimi vstopamo v svet, ki ne bo razvajal le naših čutov, ampak bo izzval tudi naše misli in nas povabil k globljemu premisleku o življenju in smrti.

Predstava Reinkarnacija je več kot ples in je več kot glasba. Je eksplozija energije, ki združuje tradicionalne plesne like s sodobnimi plesnimi prvinami. Močne, izrisane osebnosti plesalcev nosijo tradicijo afrobeata in jo samosvoje prevajajo v sodobne plesne in glasbene sloge. S tem Re:INKARNACIJA izžareva moč Nigerijske kulture, njeno brezkompromisno radoživost in sposobnost večnega preporoda.

Več informacij o gledališko-plesni predstavi Re:inkarnacija najdete na spletni strani Cankarjevega doma, kjer so na voljo tudi vstopnice.

Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s Cankarjevim domom,  največja kulturna in kongresna ustanova, ki jo vsako leto obišče pol milijona ljubiteljev umetnosti, udeležencev kongresnih prireditev in privržencev družabnih srečevanj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj