202: O zaključevanju leta 2023 in načrtovanju leta 2024 (Mojca Marš Žove)

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 202. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Mojco Marš Žove, ustanoviteljico podjetja in trgovine Your Soul Time. Z Mojco (zdaj že) tradicionalno govoriva o iztekajočem se letu in načrtih, ki jih imava na osebni in poslovni ravni za prijahahoče leto 2024.

V tem iskrenem in ranljivem pogovoru ti ponujava vpogled v zakulisje najinega ustvarjanja, dela in življenja. Govoriva o grajenju ekipe, o nadzorovanju oziroma opuščanju potrebe po nadzoru, o poslovnem sodelovanju s partnerjem v mojem in možem v Mojčinem primeru, o postavljanju mej, upravljanju s pričakovanji, o tem, kako je delati z družinskimi člani. 

Mojca tokrat gostuje že šestič. Najin prvi pogovor lahko poslušaš TUKAJ, pogovor o tem, kako postavljamo cilje za novo leto lahko slišiš TUKAJ, pogovor, ki sva ga posneli slab mesec po “rojstvu” podjetja Your Soul Time januarja 2021, pa TUKAJ in zadnji pogovor, tik preden je Mojca v Ljubljani odprla fizično trgovino Your Soul Time, ki jo najdeš v Litostroju, pa TUKAJ. Predzadnji pogovor sva posneli konec leta 2022, ko sva govorili tudi o trajnostnem vidiku njene poslovne zgodbe. Ta pogovor lahko poslušaš TUKAJ.

Your Soul Time lahko spremljaš prek InstagramaTikToka in Facebook strani.

**

Podjetje Malinca predstavlja ponvico za palačinke, ki so jo razvili v sodelovanju s podjetjem Rosmarino.

V Malincini ponvici lahko sočasno pripraviš sedem okusnih majhnih in puhastih palačink. Ponvica ima sedem okroglih odprtin, ki omogočajo, da se palačinke enakomerno spečejo na vsaki strani, zahvaljujoč svoji izjemni toplotni prevodnosti in posebnemu premazu proti sprijemanju, pa bodo palačinke vedno popolne.

Ponev je narejena iz lahkih materialov, ima udoben ročaj Soft touch in jo lahko uporabljaš na vseh kuhalnih površinah. V njej lahko pripraviš mini omlete, mini palačinke v slani različici, veganske omlete iz čičerike, polpete ali pa čisto lasten recept – domišljija v kuhinji namreč ne pozna meja. 

Pri podjetju Malinca, ki je podpornik podcasta Lovim ravnotežje, lahko v svojo spletno košarico ob zaključku nakupa dodaš še kodo RAVNOTEZJE10 za 10 % popust na svoj nakup. Ponvico za palačinke lahko spoznaš tukaj.

***

V začetku novega leta bo oder največje dvorane Cankarjeva doma zasijal v barvah in ritmih koreografa romunskega rodu Edwarda Cluga, ki v koprodukciji SNG Maribor in Cankarjevega doma predstavlja novega Fausta.

Clugovova nova predstava je pripoved o večni dilemi med zemeljskimi užitki in ceno lastne duše, predstavljena skozi dramatičen ples, ki vseskozi navdušuje z drobnimi detajli, zgodbo pa podpira močna in prepoznavna Clugova forma.

V tem ambicioznem projektu Clug združuje intenzivno fizičnost in poetično lepoto, ustvarjajoč plesno delo, ki se poigrava z ironijami človeškega bivanja. Zgodba, ki seže od nebes do pekla, raziskuje legendo o Faustu, iščočem duhu, ki svojo dušo proda hudiču za napoj mladosti.

Scenografija Marka Japlja in partitura Milka Lazarja, ki vključuje orkestralno glasbo, ptičje petje in ambientalne zvoke, skupaj tvorita doživetje, ki vas bo popeljalo skozi vrtove in interierje v tragično zgodbo, začinjeno s črnim humorjem.

Ne zamudite te izjemne plesne drame, kjer vsak gib, vsak trenutek, pripoveduje zgodbo. "Faust" ni zgolj balet, je gledališki dogodek, ki vam bo ostal v spominu. Na odru Gallusove dvorane se bo odvil 26. januarja 2024.

Več informacij o plesnem spektaklu najdete na spletni strani Cankarjevega doma, kjer so na voljo tudi vstopnice.


Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca in največjim kulturnim in kongresnim centrom pri nas, Cankarjevim domom.

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj