Adijo 2022, hej 2023! | Postavljanje osebnih in poslovnih ciljev za leto 2023

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

 

 V 151. epizodi se tudi letos skupaj lotevamo zaključevanja leta 2022 in načrtovanja leta 2023. Epizoda je razdeljena na dva dela: v prvem se bomo posvetili pravilnemu zaključevanju leta, v drugem pa bomo na temeljih zaključenega starega leta postavljali načrte in cilje za leto 2023.


Današnja epizoda je razdeljena v dva dela: v prvem bomo naredili korak, ki ga običajno ob načrtovanju in postavljanju ciljev za prihajajoče leto izpustimo, pa to ni prav. V prvem delu se bomo osredotočila na zaključevanje leta 2022. Vprašali se bomo, kaj smo v tem letu dosegli, katere cilje smo dosegli in katerih ne ter zakaj, kaj smo se naučili. Skratka v prvem delu se bomo osredočili na samorefleksijo prehojene poti.

V drugem delu se bomo naslonili na spoznanja prvega dela ter postavili zdrave cilje in načrte za leto, ki prihaja. V tem delu se bomo posvetili različnim področjem: od zdravja, kariernih ciljev, duhovne in osebne rasti, odnosov, počitnic in potovanj, ki jih želiš v letu 2023 pa vse do financ in odnosa do denarja.

Temu delu sem tokrat namenila posebno pozornost, saj sem v letu 2022 prav na tem področju naredila največje premike v razumevanju mojega odnosa do denarja. Skozi epizodo sem posebej razdelala svoja spoznanja, ugotovitve, tehnike in načine, kako sem letos sploh prvič tudi sama postavila finančni načrt mojega podjetja za leto 2023. Na kup sem zbrala vse ključne informacije, ki ti bodo v pomoč, da boš tudi ti postavil_a zdrave načrte za poslovne finance in tvoje poslovno leto 2023.

V epizodi sem omenila nekaj prejšnjih epizod, v katerih smo govorili o odnosu do denarja in razumevanju poslovnih financ. 

V 134. epizodi lahko slišiš, kako in zakaj sem prvič zamenjala banko in s tem začela spreminjati svoj nezdravi odnos do denarja. Poslušaš lahko tukaj.

V 139. epizodi sem gostila Kajo Šolinc, mojo osebno svetovalko za upravljanje osebnih financ. V epizodi, ki jo lahko poslušaš tukaj,s Kajo govoriva o tehnikah, orodjih in načinih upravljanja osebnih financ, kako si postavljamo zdrave in dosegljive cilje, katere kategorije so pomembne pri upravljanju osebnih financ, kako naredimo svoj finančni načrt in kako nad njim bdimo. 

V 145. epizodi sem se pogovarjala z mojo svetovalko za podjetja pri NLB - Dragico Šorn. Govorili sva o vlogi svetovalca za podjetja in stroitvah, ki jih pri NLB lahko opraviš na daljavo in s tem prihraniš na svojem dragocenem času. Najin pogovor lahko poslušaš tukaj.

V 149. epizodi govorimo o vroči temi – iskanju in pridobivanju dodatnih virov financiranja za podjetja, o kreditih za podjetja. Moja gostja je bilaNataša Zemljič Pangerc, vodja skupine v Jugozahodni regiji v Poslovanju z malimi in srednjimi podjetji v NLB Skupina. V epizodi lahko spoznaš različne možnosti pridobivanja financiranja, ki jih ponuja NLB, kaj vpliva na to, kakšen način financiranja nam je na voljo glede na obseg poslovanja, velikost podjetja, panogo, v kateri delujemo in "starost" podjetja. Poslušaš lahko tukaj.

V epizodi sem omenila kalkulator izračuna denarnega toka, ki so ga pripravli v NLB Skupini in ti bo v pomoč pza spremljanje nemotenega poslovanja. Izračun lahko narediš tukaj.

NLB Poslovni paketi

Vsaka podjetnica in podjetnik, ne glede na svojo velikost in hitrost rasti podjetja, potrebuje zanesljive in vedno-pri-roki bančne storitve, ki nam omogočajo enostavno, ugodno in priročno poslovanje. V NLB so v ta namen razvili tri pregledne pakete, ki vključujejo storitve, ki jih najpogosteje uporabljamo in najbolj potrebujemo pri vsakodnevnem poslovanju, upravljanju financ in iskanju priložnosti po dodatnih finančnih virih. Vsaka poslovna stranka NLB za učinkovito realizacijo svoji poslovnih ciljev dobi tudi neposredni dostop do svetovalca, moja svetovalka za podjetja je Dragica, ki jo lahko spoznaš v tej epizodi.

Vsakemu novemu poslovnemu komitentu so na voljo NLB Poslovni paket Osnovni, Napredni ali Celoviti. 

Vse dodatne informacije in predstavitev rešitev, ki bodo kar najbolje odgovorile na tvoja vprašanja in potrebe, lahko najdeš tukaj, kjer lahko preveriš, kateri od treh poslovnih paketov je najbolj primeren za tvoje podjetje.

Ob poslušanju epizode lahko sproti rešuješ dodatne vaje in iztočnice, ki jih dobiš v interaktivnem vodiču “Postavljanje ciljev 2023", ki ga najdeš na spodnji povezavi.

Interaktivni vodič in delovni zvezek “Postavljanje ciljev 2023" vključuje sisteme, ki te bodo vodili v učinkovito zaključevanje iztekajočega se leta in zdravega načrtovanja leta 2023 na vseh ključnih življenjskih področjih. Vodič na 74 straneh vključuje vaje, vprašanja in iztočnice, ki te bodo vodile do ključnih odločitev ter predloge, s katerimi boš bdel_a nad uresničevanjem četrtletnih, mesečnih, tedenskih in dnevnih ciljev v letu 2023.

Vodič "Postavljanje ciljev 2023" je do 23. 12. 2022, na voljo z vključenim 27% popustom in le za 21,90 EUR (redna cena je 29,90 EUR). Kupiš in preneseš ga lahko tukaj

151. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju in s podporo NLB, d. d.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj