Naj v 2022 - kolaž navdihujočih pogovorov v 2022 - 1. del

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 150. epizodi podcasta lahko slišiš prvi del kolaža izsekov iz pogovorov, ki so mi v letu 2022 ostali v spominu.

Prav na dan, ko izdajam 150. epizodo, podcast Lovim ravnotežje praznuje 3. rojstni dan. Hvala vsem, ki se redno vračate in poslušate epizode, z deljenjem na vaših družbenih omrejih podpirate podcast in se mi ... sem in tja ... javljate s sporočili, predlogi, idejami in vprašanji. Brez vas ne bi bilo tega podcasta! Hvala.

V eni od prvih epizod leta 2022, točneje v 115. epizodi, sem gostila pisatelja, predavatelja, večkrat nagrajenega kreativnega direktorja, ki je več kot dve desetletji pomembno oblikoval slovenski oglaševalski prostor – Aljošo Bagolo. V epizodi pa ti bo skozi svoje življenjske izkušnje, ki so ga vodile (kot pravi sam) v prepad, predstavil svoje iskanje poti v postavitev trajnostnega sistema za vsakodnevno preverjanje svojega počutja.

Celoten pogovor z Aljošo lahko poslušaš tukaj.

V 133. epizodi sem gostila Filipa Vurnika, 28-letno transspolno nebinarno oseba. S Filipom sva se pogovarjala o tem, kako se pogovarjamo z nebinarnimi osebami in kako jih je pravilno naslavljamo, s kakšnimi izzivi se srečuje v življenju in kakšen je danes položaj predvsem transpolnih oseb pri nas v primerjavi s tujino. Kje smo dobri in kje nas še vedno čaka veliko dela.

Celoten pogovor s Filipom lahko poslušaš tukaj.

V 126. epizodi sem gostila Marina Medaka, lastnika optike Della Spina, podjetnika in aktivnega državljana, ki ga ni strah izraziti svojega mnenja, se postaviti v bran ljudem, ki si tega ne upajo ali ne zmorejo. 

Celoten pogovor z Marinom lahko poslušaš tukaj. 

V 124. epizodo podcasta se je iz New Yorka javljala Nika Kovač, ustanoviteljica in direktorica Inštituta 8. marec. Z Niko govoriva o njenem življenju v New Yorku, o načrtih, pa o nespodobnih in žaljivih komentarjih, ki jih Nika in njene sodelovake in sodelavci dobivajo prek družebih omrežij in kako vse to vpliva nanjo. Predvsem pa me je tudi zanimalo, o čem se pogovarja s sošolkami in sošolci, ki prihajajo iz celega sveta v NY in v kakšno Slovenijo se želi vrniti.

Celoten pogovor z Niko lahko poslušaš tukaj.

V 125. epizodo se je ponovno vrnil Miha Rekar. Tokrat sva govorila o razpoložen in tehnikami, s katerimi ga upravljava, pa o knjigah in tem, kako pomembno je, da dnevnik pišemo predvsem takrat, ko se dobro počutimo.

Celoten pogovor z Miho lahko poslušaš tukaj. 

V 123. epizodi sem gostila mojo prehransko svetovalko Mojco Sekulič. V epizodi govoriva o najpogostejših mitih o prehrani, ki ne držijo, o pomenu prehrane in njenem vplivu na imunski sistem, zdravje in vsesplošno počutje, pa o pomenu zdravega črevesja, prehranskih dodatkih, ki so še posebej v zadnjih letih tudi pri nas zelo popularni in izzivih, ki jih ima pri delu.

Celoten pogovor z Mojco lahko poslušaš tukaj. Najin drugi pogovor v 138. epizodi pa lahko poslušaš tukaj.

V 130. epizodi sem gostila specialno pedagoginjo, podjetnico, vplivnico in mamico dvema mladima nadobudnežema Barbi Završnik. V pogovoru sva govorili tudi o njeni podjetniški zgodbi Pikarije, kjer na enem mestu prek spletnih tečajev staršem ponuja prostor za razvoj, podporo in znanje, odgovore na vprašanja in oporo pri popolnem razumevanju dojenčkov in otrok, njihovih potreb, vedenja, stisk, razmišljanj, razumevanj in prav vsega, kar starši potrebujete za vzgajanje širokomislečih otrok.

Celoten pogovor z Barbi lahko poslušaš tukaj. 

V 143. epizodi je bil moj gost dr. David Zupančič, specializant infektologije, ki ga uporabniki okolja Instagram poznamo pod @mininstry.for.wtf in avtor knjige leta Življenje v sivi coni. V tej epizodi se z Davidom pogovarjava o igranju vlog, o delu v ljubljanskem Kliničnem centru, o dežurstvih, o lovljenju ravnotežja med delom in družinskim življenjem, upravljanju razpoloženja in številnih drugih življenjskih izzivih, ki so nam skupni.

Celoten pogovor z Davidom lahko poslušaš tukaj. 

Zadnji izsek v tem prvem kolažu najljubših leta 2022 pa se dotika področja, na katerem sem sama naredila največ v letu 2022 – odnosu do denarja in boljšem upravljanju osebnih financ. V 139. epizodi sem gostila Kajo Šolinc, strokovnjakinjo za upravljanje osebnih financ. Zadnjih nekaj mesecev me Kaja vodi in uči, kako bolje upravljati moje osebne (in poslovne) finance, spreminjati slabe ter zakoreninjene vzorce in predvsem spreminjati odnos do denarja. Kaja je več kot desetletje delala kot revizorka v eni od večjih svetovnih revizorskih podjetij, ki se ukvarjajo s spremljanjem in vrednotenjem podjetij. 

Celoten pogovor s Kajo lahko poslušaš tukaj. 

Samo še do 21. 12. 2022 lahko ujameš posebno znižano ceno interaktivnega vodiča Postavljanje ciljev 2023, ki te bo na 75 straneh skozi tehnike, iztočnice, vaje in predloge vodil v zaključevanje leta 2022 in zdravo načrtovanje leta 2023. 

Interaktivni vodič in delovni zvezek lahko ujameš po znižani ceni 21,90 EUR. Tako boš lahko lažje sledil_a naslednji podcast epizodi, ko se bomo lotili postavljanja ciljev za prihodnje leto, vsi, ki boste vodič naročili letos, pa prihodnje leto dobite brezplačno posodobljeno različico za leto 2024. 

Svoj izvod lahko ujameš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj